BAG

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД е немско-българският концесионер на двете летища на Черно море – Варна и Бургас. 60% се държи от глобалния летищен оператор „Фрапорт” АГ и 40% от „Еърпорт Сървисиз България”, част от „Бългериан Еъруейз Груп”. Компанията спечели през 2006 г. тридесет и пет годишна концесия за управлението, развитието и модернизирането на летище Бургас и летище Варна.

И на двете летища компанията обслужва над 3,8 милиона пътници и 30 000 полета за повече от 70 български и международни самолетни компании, обслужващи чартърни и редовни полети до над 150 дестинации в Европа, Азия и Африка.

През 2013 г. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД откри два нови модерни пътнически терминала на летище Варна и летище Бургас. Изграждането на двата нови терминала е от изключително значение за развитието на двата черноморски града и туристическата индустрия в региона. Новите съоръжения предлагат просторни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обработка на информация относно пътници и багаж, атрактивни търговски зони, както и удобни открити пространства. Терминалите, дело на световноизвестни дизайнери, съчетават съвременен стил с традиционни елементи от българската архитектура и природа и имат за цел да запазят празничното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището. Към днешна дата, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира повече от 160 млн. евро в развитието и усъвършенстването на двете летища. Инвестициите на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД донесоха няколко награди за компанията и за летищата Бургас и Варна: „Инвеститор на годината 2013”, „Най-голямата инвестиция в туризма 2013”, „Сграда на годината 2013”, в категория градско-транспортна инфраструктура, „Най-големият инвеститор в туризма 2013”, „Събитие на годината – Откриване на нов пътнически терминал във Варна 2013”, „Най-значимо събитие – Варна 2012 – Рехабилитация на пистата на Летище Варна".

 

www.fraport-bulgaria.com

www.burgas-airport.bg

www.varna-airport.bg

 

Контакти:

9000 Варна
район
Владислав Варненчик
Летище Варна

+