BAG

„Амадеус България” ООД

Фирмата разпространява продуктите и решенията на „Амадеус ИТ Груп” на българския пазар.

Дружеството започна дейността си в България през февруари 1999 г., предлагайки инвативните решения и продукти на „Амадеус ИТ Груп”, а също така и консултирайки българските пътнически агенции за ефективно развитие на техния бизнес.

Българският екип от специалисти в областта на туристическия бизнес осигурява всеобхватна помощ и консултации, както и широка гама от възможности за обучение с нашите опитни консултанти в офиса на Амадеус в София.

На 8 август 2009 г. е сключен договор между авиокомпания „България Ер” и „Амадеус ИТ Груп”, съгласно който „България Ер” АД придобива 45% от „Амадеус България” ООД.

През ноември 2012 г. „Българиан Еъруейз Груп” придобива акциите на „България Ер” АД, с което става съдружник в „Амадеус България” ООД.

„Амадеус ИТ Груп”

Амадеус предоставя технология, която непрекъснато променя и развива туристическия бранш – от търсене на предложения до правене на резервация, от тарифиране до издаване на билет, от обработка на резервация с последващо приемане на пътници и багажи до обработка на полети.

Решенията и продуктите на Амадеус спомагат за развитието на бизнеса на: пътническите агенции, корпорации, авиокомпании, наземно обслужване, хотели, ж.п. транспорт, рент-а- кар, летища, круизни и фериботни компании.

В основата на Амадеус са иновациите. Амадеус инвестира 414.1 млн. евро в проучване и развитие (Research & Development) през 2012 г., което представлява 14.2% от общия приход. В доклада на Европейската комисия за 2013 г. „Амадеус ИТ Груп”е поставен на 1-во място по R&D инвестиции в сектор туризъм и пътувания.

В Ердинг, Германия, се намира центърът на Амадеус за обработка на данни. Той е един от най-големите в света, с повече от 20 петабайта (petabytes) за съхранение и над 11 000 устройства. В пиковите моменти се обработват повече от 27 000 транзакции в секунда от крайните потребители и повече от 24 милиарда SQL заявки на ден.

Амадеус е предпочитан доставчик на технологични решения и партньор на водещи световни компании като: British Airways, Qantas, Finnair, Iberia, AMEX, Carlson Wagonlit, TUI, Siemens, Nestlé, Daimler-Chrysler, IBM, SAP и Lufthansa.

Амадеус е най-големият дистрибутор на пакети за почивка по целия свят.

С 393 авиокомпании, представени в над 168 пазара, Амадеус представлява най-голямата общност на превозвачи и пазари, дистрибутиращи електронни билети по целия свят.

Амадеус обслужва над 6000 корпорации в цял свят като: Phillip Morris International, Nokia Siemens Networks, Volvo, Nordea Bank, Cemex, Daimler, France Telecom, Bosch и Total.

Туристическите агенции, използващи Амадеус към момента, имат възможност да правят резервации за над 70 нискотарифни превозвачи.

Над 110 от водещите световни авиокомпании използват Amadeus E-Commerce Airline Suite на повече от 110 пазара.

Данни

195 са страните, в които е представен Амадеус, и 71 са местните представителства на Амадеус. 11 802 служители от 123 националности работят в Амадеус по света.

Доставчици на услуги в Амадеус

690 авиокомпании подават информация за своите полети, налични свободни места и разписание 430 са авикомпаниите, които могат да бъдат резервирани Рент-а-кар локации: 37918 Рент-а-кар фирми: 32 Круизни компании: 20 Фериботни компании: 30 Хотелска база: 300 000 Хотелски вериги: 288 ЖП компании: 100 Туроператори: 243 Застрахователни компании (30 авиокомпании и 42 онлайн туристически агенции продават застраховки с Амадеус): 76 пазара, 22 застрахователни доставчика, групирани в глобални филиали по света

Авиокомпании IT клиенти на Амадеус

Авиокомпании, ползващи Amadeus Altea:

Сключени договори: 116 Внедрени: 108 В това число: 7 от 12-те Oneworld авиокомпании 17 от 28-те Star Alliance авиокомпании (включва регионални членове) 10 от 19-те Sky Team авиокомпании (включва асоциирани членове)

Amadeus Altea DCS:

Сключени договори: 100 Внедрени: 71


Контакти:

1463 София
район Триадица
пл. България 1, ет. 13
административна сграда на НДК

+