BAG

Логистичният център е проектиран и изграден в съотвествие с най-високите технологични изисквания и корпоративни стандарти, одобрени за всички обекти на групата Deutsche Post DHL Group. Обектът е изпълнен по проект build-to-suit и се състои от терминал с мецанин и три фингъра от южната страна с директен достъп на бусове, подземен паркинг за служителите, административна сграда и прилежащи площи, разположени на площ от 12 800 кв.м.

Терминалът е с площ 3 191 кв. метра, представлява едноетажна сграда с височина 10.50 м. и към момента няма аналог в страната.

Високотехнологичният и модерен център, с пряк достъп до перона за наземно обслужване на самолети на Летище София е оборудван с най-съвременната автоматична сортировъчна система, с капацитет на сортиране от 3000 пратки на час – обстоятелство, позволяващо да бъде значително съкратено времето за доставка на пратките до крайните получатели, по-голям оборот и по-удовлетворени клиенти.

Реализацията на този проект дава възможност логистичната база, изградена за „DHL Express България“ да се превърне в един от най-големите разпределителни хъбове за куриерски доставки и карго в региона.

+